Woensdagavond wedstrijden

Home/Woensdagavond wedstrijden

Vindt je de weekeinden ook zo kort en lijkt het je ook zo leuk om de week te doorbreken met een lekker avondje zeilen?

Dat kan dit jaar weer elke week vanaf 16 mei.

Afgelopen jaren is er op woensdagavond steeds met veel plezier gevaren. Of je nu jong, oud, tour-, of wedstrijdzeiler bent, een nieuw of een heel oud schip hebt, voor iedereen een uitdaging door een correcte handicap. Vanaf 16 mei gaan we weer van start. Zeven weken lang varen we iedere woensdagavond een gezelligheidswedstrijdje. De laatste wedstrijd met prijsuitreiking is op woensdag 27 juni.

Er wordt iedere avond achter elkaar gestart op je berekende starttijd. We varen tot het 21.30 uur is. Dit is de finishtijd voor alle schepen. Wie er op dit tijdstip voor je vaart heeft van je gewonnen en wie er achter je vaart heeft van je verloren. Vaar je om 21.30 uur op kop dan ben je de winnaar van de avond. De resultaten van je 5 beste wedstrijden tellen mee voor het klassement, en wie hierin het beste resultaat heeft gescoord is de trotse overall-winnaar. Of je boot nu ORC gemeten is of niet, we berekenen voor elk schip een starttijd.

Ben je niet in de gelegenheid om bemanning of een boot te regelen, maar wil je toch graag meevaren? Mail ons dan even! Waarschijnlijk kunnen we je wel ergens op een gezellige boot indelen.

Na afloop van iedere wedstrijd gezellig napraten in Clubhuis Buutengaets met een drankje en een hapje. Hapjes bekostigen we uit het inschrijfgeld van € 15 voor alle 7 wedstrijden.

Data Woensdagavondcup:

16 mei – 23 mei -30 mei – 6 juni – 13 juni – 20 juni en 27 juni (na de wedstrijd uitreiking van de woensdagavondcup).

Net als andere jaren, kun je vóór de wedstrijden in ons Clubhuis Buutengaets terecht voor een zeer vriendelijk geprijsd woensdagavondmenu. Kun je tijdens de maaltijd ook nog eens de te volgen tactiek bespreken met je bemanning.

Dit jaar willen we proberen om het voor het publiek aantrekkelijker te maken door iedere schipper te vragen een app (raceQs.com, is gratis) op zijn/haar mobiel te installeren waardoor in het clubhuis de posities van de boten (met enige vertraging) kan worden gevolgd. Hopelijk gaat dat lukken, want dit is een test.

Hieronder nog wat handige weetjes!

• Start volgens berekende tijd.
  • Als starttijd wordt de atoomklok aangehouden.
  • We varen altijd binnen de betonning ook al staat deze niet in de baan vermeld.
  • Baan hangt op het mededelingen bord vanaf 18.30 uur.
  • Aan protesten doen we niet. We gaan er van uit dat iedereen sportief vaart. Wanneer je niet volgens het reglement vaart, kom je helaas niet voor in de uitslag.
  • De commissie behoudt zich het recht voor om bij kleine onopzettelijke overtredingen van de regels, iemand één of meerdere plaatsen terug te zetten i.p.v. te diskwalificeren.
  • Over de toegepaste rating valt niet te discussiëren! Indien je het niet eens bent met je rating/handicap, laat je boot dan meten en overhandig een geldige meetbrief.
  • Beroepsvaart heeft altijd voorrang! Deze regel vinden we erg belangrijk. Hinderen van beroepsvaart betekent diskwalificatie.
  • Inschrijfgeld is eenmalig € 15, of je nu 1 of alle wedstrijden meevaart. Dus schrijf in voor de hele serie.

Graag inschrijven voor donderdag 10 mei! Dit geeft ons de gelegenheid om iedereen op tijd zijn starttijd te geven.

Info: zeilcie@wsv-sint-annaland.nl