Voorzieningen

Home/Voorzieningen

In de jachthaven van Sint-Annaland vind je naast de 320 ligplaatsen, schone sanitaire voorzieningen en gratis wifi, onder meer ons Clubhuis Buutengaets, een speeltuintje voor de kinderen, een ruim gesorteerde watersportwinkel, een zeilmakerij en een Volvo Penta dealer. De haveningang vind je op de coördinaten 51° 36,25 N 4° 6,56 O. De diepte van de haveningang is 2,70 meter bij LLWS. Op onze interactieve plattegrond vind je alle voorzieningen. Op het gebruik van onze voorzieningen en de havenaccommodatie is het Havenreglement van toepassing.

Ligplaatsen

De jachthaven van Sint-Annaland heeft 320 ligplaatsen en 50 bezoekersplaatsen. De drijvende steigers zijn voorzien van lange vingerpieren en wateraansluitingen in de steiger zelf. Elektriciteit, in iedere box beschikbaar, is inclusief. Ook het drinkwater is in het liggeld inbegrepen (wel heb je een eigen slang met Gardena koppeling nodig).

Comfort

Op de havendijk vind je onze moderne en schone sanitaire voorzieningen. Gebruik van de douches is inbegrepen in het liggeld. Verder beschikt de haven over een wasserette met droogtrommel. Hiervoor munten zijn verkrijgbaar bij de havenmeester. Tijdens het verblijf op de haven kun je gebruikmaken van ons wifi netwerk. Voor de jongsten is er op de havendijk een speeltuintje naast het sanitairgebouw en een zwemstrand aan de Krabbenkreek op 200 meter.

Eten & drinken

In ons Clubhuis Buutengaets kun je genieten van attractief geprijsde hapjes en drankjes, van lunches tot diners, met een uniek uitzicht op de Krabbenkreek. Op loopafstand vind je de dorpskern van Sint-Annaland met onder andere direct over de dijk een grote supermarkt, winkeltjes en andere eetgelegenheden.

Nautische diensten

Rond de haven vind je diverse nautische bedrijven. Mariteam Boulevard huisvest een watersportwinkel, een jachtwerf met portaalkraan (80 ton) en boothelling, een zeilmaker, een jachtcharter, een jachtmakelaardij, een jachtspuiterij, een Volvo Penta dealer, een bootcleaner en een onderhoudsbedrijf voor snel varende motorjachten.

Milieu

De jachthaven heeft een havenontvangstinstallatie (HOI) voor vuil water op de passantensteiger. Een depot voor olie, verfresten, accu’s en andere chemische stoffen en de containers voor huishoudelijk afval, glas en papier en de uitstort voor chemisch toilet vind je op de havendijk.

Brandstof

Voor brandstof kun je op loopafstand terecht bij het tankstation in Sint-Annaland, tel: +31 166 652 454. Tanken kan ook bij het bunkerstation in de Vluchthaven aan het Zijpe, tel: +31 6 51 077 455. GTL-diesel is aan de waterkant verkrijgbaar in de haven van Zierikzee en in Middelburg.

De Blauwe vlag

blauwe-vlag-wsvsaLast but not least is Watersportvereniging Sint-Annaland de trotse bezitter van de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is internationaal het erkenning- en kwaliteitssymbool voor veilige en schone jachthavens. In 2009 kreeg de watersportvereniging voor de eerste keer de Blauwe Vlag uitgereikt als onderscheiding voor een goed milieu- en veiligheidsbeleid. Alle jaren daarna mochten we de Blauwe Vlag fier laten wapperen in onze haven.

Meer weten over de Blauwe Vlag? Lees het hier.