8 Uren van de Oosterschelde

Home/8 Uren van de Oosterschelde

De 8 Uren van de Oosterschelde is een spannende sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd, georganiseerd vanuit de WSV Sint-Annaland, op de Oosterschelde met 80 – 100 schepen. Dé unieke zeilwedstrijd voor Orc, VkSJ, Old gaffers, ongemeten en duo handed. Je bepaalt zelf je startplaats uit de vier mogelijkheden: Krabbenkreek, De Val, Zandkreek of Bergse Diepsluis. Je bepaalt zelf de route op basis van de opgegeven rakken, waarbij ieder rak slechts 2x gevaren mag worden. De finish is voor de haveningang bij Sint-Annaland. Winnaar is het jacht dat in zijn klasse de hoogst gemiddelde snelheid (= gevaren afstand/berekende tijd) heeft behaald, gecorrigeerd op rating. Voor meer informatie zie de website van de 8 Uren van de Oosterschelde.